Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Μαρκόγιαννη, Βοριάς και Ήλιος, 2021


Είμαι αρκετά επιφυλακτικός απέναντι σε αυτή την τάση να αναγάγουμε σε πλεονέκτημα το μειονέκτημα ενός κρασιού και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις να προκαλούμε το ελάττωμα με σκοπό τον πειραματισμό ή μια εναλλακτική πρόταση. Μερικές φορές το πείραμα πετυχαίνει, άλλες φορές όχι. Η αλήθεια είναι πως όσα κρασιά του Μαρκόγιαννη έχω δοκιμάσει, μου άρεσαν, Δεν θα έλεγα ωστόσο το ίδιο για το συγκεκριμένο, χωρίς βέβαια να θέλω να ακυρώσω την προσπάθεια. Στην όψη συναντάμε ένα πορτοκαλί χρώμα μεσαίου βάθους. Ελαφρώς οξειδωτική μύτη, μεσαίας έντασης, η οποία παραπέμπει σε ρινίσματα σιδήρου αλλά και σε διαβρωμένο μέταλλο / σκουριά. Η πορτοκαλόφλουδα, το κυδώνι και ζαχαρωμένο λεμόνι μπλέκονται με μνήμες από υγρή ζύμη καθώς και με διακριτικές βοτανικές νότες από φασκόμηλο. Στόμα μεσαίας έντασης με το φρούτο να βγαίνει στο προσκήνιο. Αποξηραμένο λεμόνι, ξύσμα από πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι αλλά και αποξηραμένη μπανάνα στην παλέτα. Μια ιδέα από ζυμάρι και υγρό κριθάρι σε δεύτερο χρόνο. Δεν βρήκα την ένταση στην οξύτητα που θα περίμενα, και γενικότερα το βρήκα κάπως πλαδαρό. Το συνόδευσα με ποικιλία τυριών και προσούτο, να φταίει άραγε ο συνδυασμός; 84/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου