Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Lumicino, Κτήμα Ευφροσύνη, 2016

Blend θραψαθηροσαντορνέ. Χρυσόξανθο χρώμα λαμπερό. Μύτη που φωνάζει με ένταση 'βαρέλι γλυκό, γλυκό βαρέλι!' Μπουκέτο από βανίλια, βούτυρο, σανταλόξυλο, αποξηραμένα λουλούδια, καβουρδισμένα αμύγδαλα και κόκκους καφέ. Στο στόμα το φρούτο βγαίνει κάπως στο προσκήνιο. Αποξηραμένο βερίκοκο και τροπικά φρούτα στα πέριξ, ενώ τα τοσταρισμένα αρώματα κυριαρχούν. Μέλι και κερήθρα στο τελείωμα (κλασσικά!). Σώμα με όγκο, μέτριας έντασης οξύτητα, λιπαρότητα που ζητά λιπαρά, μεσαίου+ μήκους οξύτητα. Ευχάριστο, αλλά την έχω περάσει αυτή τη φάση πια! 86+/100

3 σχόλια:

  1. Ακόμη ένα μπλέντ χωρίς λόγο, ακόμη μια ετικέτα με μη Ελληνικό όνομα, γιατί δεν τολμούν να προωθήσουν τις Ελληνικές ποικιλίες;
    Το Θραψαθήρι από μόνο του είναι υπέροχο και μπορεί να δώσει πολυ καλά κρασιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω, συμφωνώ, μα πόσο συμφωνώ! Διότι δεν υπάρχει οινική παιδεία, ίσως. Εκτιμώ τους παραγωγούς που βγάζουν κρασί από το χώμα τους, όπως οι Ναουσαίοι, οι Σαντορινιοί και οι Κεφαλλονίτες.. Και ξαφνικά τι έγινε παιδιά, αυτό το όμορφο κορίτσι από το Βορρά που ο λεν Μαλαγουζιά δεν βρήκε σπιτικό ακόμα; Τα εύκολα θέλουν οι άνθρωποι, δυστυχώς τα εύκολα.. Κοίτα πόσα έχει η Κρήτη: βιδιανό, θραψαθήρι, πλυτό, δαφνί, μαλβάζια, μανδηλαριά, .. Και η μισή σοδειά είναι βηλάνες, κοτσιφάλια και syrah- τσ, τσ.. τσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην ξεχνάμε τα κρασιά από Λιάτικο ή ακόμη και το υπέροχα λιαστά από το Ρωμαίικο ...
      Ελπίζω τα πράγματα να αλλάξουν σύντομα και να διαβάζω κριτικές σου για κρασιά από γηγενείς ποικιλίες

      Διαγραφή