Το Ποταμίσι είναι μια δύσκολη ποικιλία. Θέλει ειδική διαχείριση καθώς ο χυμός οξειδώνεται εύκολα. Είναι η δεύτερη χρονιά που δοκιμάζω το Ποταμίσι από το Οινοποιείο Στρατή εκ Άνδρου. Αναφέρομαι στην εσοδεία του 21' σε παλιότερα σχόλια, την οποία απόλαυσα πριν το κρασί εμφιαλωθεί. Η πρώτη εμφιάλωση έγινε στην εσοδεία του 22'. Τώρα, οι εντυπώσεις μου είναι ανάμεικτες, σίγουρα οι δυο εσοδειές απέχουν κατά πολύ οργανοληπτικά για λόγους που αγνοώ. Για την εσοδειά του 22' τα παρακάτω: Χρώμα του χρυσού, λαμπερό. Μια υποψία οξείδωσης στη μεσαίας έντασης μύτη, ευγενούς πάραυτα. Στη συνέχεια αναφορές σε ξερά φρύγανα και ρίγανη. Μια ιδέα από αρωματική ρητίνη (λιβάνι). Αποξηραμένα πυρηνόκαρπα επισημαίνουν το φρούτο. Σε δεύτερο χρόνο μνήμες από κόρα ψωμιού και βούτυρο κακάο. Μεσαίας+ έντασης στόμα. Γλυκό βερίκοκο, γιερμάς και ώριμη μπανάνα στην παλέτα. Λιπαρή, βουτυράτη υφή. Ελάσσονες νότες από μαγιά. Γλυκό τελείωμα που παραπέμπει σε κερήθρα. Μέτριας έντασης οξύτητα και μεσαίου μήκους επίγευση. Θα πήγαινε με παλαιωμένα τυριά. 88/100
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου