Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

La Carraia Tizzonero Rosso, 2014


Χρώμα βαθύ μπορντό με βυσσινί ανταύγειες. Μύτη μεσαίας+ έντασης που σε πρώτο χρόνο διακρίνεται από έντονες ζωικές νότες (πετσί, δέρμα). Νοτισμένο χώμα και πηλός στη συνέχεια. Σταδιακά το φρούτο αναδύεται με πληθωρικότητα. Μικρόρωγα φρούτα του δάσους, μύρτιλλο, κεράσι και μούρο δημιουργούν ένα ελκυστικό μπουκέτο. Στο τέλος μια ιδέα από μαύρο πιπέρι. Μεσαίας έντασης στόμα με έντονες μνήμες από γλυκό, ζουμερό φρούτο. Μούρο, κεράσι, κορόμηλο και ώριμη βανίλια κυριαρχούν στην παλέτα. Σώμα με όγκο, τανίνες ολίγον τι νευρικές, μεσαίου μήκους επίγευση. Montepulciano και Sangiovese για το καθημερινό τραπέζι. 86+/100


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου