Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Maggel, Ερυθρός, 2007


Το αγιάμι που σημαίνει ούριος άνεμος και φυσά πάνω από τη λίμνη της Καστοριάς είναι αυτό που κυρίως ευθύνεται για την ευαίσθητη ισορροπία του οικοσυστήματος  της περιοχής. Από αυτό εξαρτάται και το μικροκλίμα του ξερικού αμπελώνα του Νίκου Μάγγελ. Το χρώμα του οίνου είναι μπορντό μεσαίου βάθους με βυσσινί ανταύγειες. Η μύτη είναι μεσαίας έντασης και παραπέμπει σε φρέσκο κόκκινο φρούτο (κεράσι, μούρο). Στόμα ανάλογης έντασης με κύριες αναφορές το μούρο, το κεράσι και την φράουλα. Μια ιδέα από πιπέρι στο τέλος καθώς και μια υποψία από σοκολάτα γάλακτος. Δεν μπορούσα να πιστέψω το πόσο φρέσκο διατηρείται έχοντας συμπληρώσει σχεδόν δωδεκαετία στην φιάλη. Μεσαίου+ όγκου σώμα, μαλακές τανίνες, στρογγυλάδα, μεσαίου μήκους επίγευση. Cabernet και syrah στο blend, χωρίς πολυπλοκότητα, απέριττο ωστόσο και ευχάριστο. 84/100

2 σχόλια:

  1. Κρασί από την πατρίδα μου!! το δοκίμασα για πρώτη φορά πέρσι τον Μάιο αλλά δεν με ενθουσίασε, μετά από τόσα χρόνια είχε ακόμη αρκετό βαρέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ από την άλλη το βρήκα πολύ.. φρέσκο. Μονοδιάστατο. Το δοκίμασα στην Καστοριά σε ένα καφενεδάκι στο Ντολτσό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή