Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Κτήμα Τάτση, Ροδίτης, 2013


Χρώμα βαθύ πορτοκαλί, μελί. Μύτη μεσαίας+ έντασης, ιδιαίτερη, πολύπλοκη και πληθωρική. Αρχικά αναδύονται αρώματα από αποξηραμένα λουλούδια (λουίζα;), καραμέλα, κονιάκ, μια ιδέα πορτοκαλόφλουδα και κουμκουάτ. Έπειτα διακρίνονται νότες από λικέρ μπανάνας, λιβάνι, χαρούπι(!) και ίσως κόκκινο μήλο. Μια υποψία επίσης αναγωγικών αρωμάτων (σκουριά) σαν τελευταία αναφορά. Στόμα μεσαίας έντασης που επαναφέρει λίγο ή πολύ τα αρώματα της μύτης πλαισιώνοντάς τα με αυτά του νεραντζιού, των καραμελωμένων εσπεριδοειδών και της κερήθρας. Προς το τέλος μια έντονη αίσθηση από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Σώμα με όγκο, ευδιάκριτες τανίνες, μέτρια+ οξύτητα και μακρά, μελένια επίγευση. Καταναλώθηκε με ένα υπέροχο κριθαρότο με γαρίδες και ταίριαξε αρκετά καλά, ωστόσο το φαντάζομαι να απογειώνεται δίπλα σε μια πάπια πορτοκάλι. Από τα πιο ιδιαίτερα κρασιά που έχω δοκιμάσει. 92+/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου