Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Άβατον, Κτήμα Γεροβασιλείου, 2013


Ακόμη μία φιάλη από αυτό το κομψό έργο, έτσι καταγράφω εντυπώσεις. Χρώμα σκούρο ρουμπινί με ιώδεις ανταύγειες. Μεσαίας έντασης μύτη που κερδίζει με το χρόνο σε ένταση αλλά κι εξελίσσεται. Από το ποτήρι αρχικά αναδύονται αρώματα που παραπέμπουν σε μαύρο κεράσι και βατόμουρο, νότες από ευγενές δέρμα κι αμέσως μετά νωπό χώμα και ξύλο. Σημειώσεις στο περιθώριο: φύλλα δάφνης, ξύλο κανέλας, μοσχοκάρυδο και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Μεσαίας+ έντασης στόμα όπου το μαύρο κεράσι και τα μούρα κυριαρχούν και πλαισιώνονται από μια διακριτική νότα κακάο. Μια απολαυστική βουτυράτη αίσθηση στο τέλος (καραμέλα βουτύρου;). Μεσαίου+ όγκου στόμα, όμορφα ραφιναρισμένες τανίνες, μεσαίου+ μήκους επίγευση. Απολαυστικό! 90+/100

2 σχόλια:

  1. Ο τροπος που εκφραζεστε (λιτος και περιεκτικος)μας δινει πληρη αποψη για τα χαρακτηρηστικα του κρασιου, σα να το εχουμε δοκιμασει...
    Οι βαθμολογιες σας με βρισκουν σε γενικες γραμμες συμφωνο.

    Συγχαρητηρια!


    ΑπάντησηΔιαγραφή