Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Chateau Haut Sarpe, Saint-Emilion Grand Cru, 2008


Χρώμα σκούρο μπορντώ στα όρια του μαύρου, γκρίζο στεφάνι. Μύτη μεσαίας+ έντασης που μετά τις πρώτες αναφορές σε δέρμα και ναφθαλίνη, αρχίζει σταδιακά να εξωτερικεύει αρώματα από μαύρο κεράσι και μούρο (μια επίμονη μνήμη από ακάι μπέρι), αλλά και φυτικές νότες (κέδρος, ευκάλυπτος). Το μπουκέτο ολοκληρώνεται με νύξεις μπαχαρικών (κύμινο και κάρυ). Στόμα ανάλογης έντασης και υψηλής συμπύκνωσης όπου το μούρο και το κεράσι συνοδεύεται από τόνους πικρής σοκολάτας καθώς και από μια ιδέα γλυκόριζας. Σώμα μεσαίου+ όγκου, γεροδεμένες τανίνες, μεσαίου+ μήκους επίγευση. 88+/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου