Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ροζακί, Οινοποιία Τσικρικώνη, 2016

Το Ροζακί είναι μια αρχαία ποικιλία της Καβάλας και η οικογένεια Τσικρικώνη έκανε την πρώτη εμφιάλωση παγκοσμίως. Το χρώμα του κρασιού είναι ανοιχτό λεμονί προς μπεζ, οι ανταύγειες γκρίζες. Ήπια μύτη που σταδιακά κερδίζει σε ένταση. Λευκά λουλούδια, παπαρούνα και αρώματα από φλούδες κίτρων στο μπουκέτο. Ξάφνου ξεπηδά το λευκό πιπέρι (grüner, σκέφτομαι φωναχτά!). Μύτη μεσαίας έντασης με το λεμόνι, το λάιμ αλλά και το λευκό ροδάκινο να επισημαίνουν το φρούτο. Βότανα όπως μέντα και άγριο φασκόμηλο στη συνέχεια. Έχει κι άλλο: καφές εσπρέσσο, αλλά και αποξηραμένη μπανάνα ρίχνουν την αυλαία. Μέτριας έντασης οξύτητα, μεσαίου μήκους επίγευση. Δεν το περίμενα τόσο καλό! 88/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου