Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Τσαούσι, Σκλάβος, 2019


Χρώμα χρυσό λαμπερό με πορτοκαλί ανταύγειες. Μύτη μεσαίας+ έντασης, ιδιάζουσα. Βρεγμένο ζυμάρι και μαγιά οι πρώτες αναφορές. Χαρακτήρας "ευγενούς" οξείδωσης που φέρνει μνήμες από ρινίσματα σιδήρου και μια μακρινή ιδέα από σκουριά. Φλούδα κόκκινου μήλου, ξύσμα πορτοκαλιού και ώριμο βερίκοκο στη συνέχεια. Βοτανικές νότες που παραπέμπουν σε άνθη χαμομηλιού. Στόμα ανάλογης έντασης με τα πυρηνόκαρπα να βγαίνουν στο προσκήνιο. Γιερμάς, ώριμο ροδάκινο και βερίκοκο πρωταγωνιστούν. Το μήλο επιμένει (σημειώνω: πουρές μήλου). Σε δεύτερο χρόνο ζύμη. Μια μακρινή ιδέα από άνθη γιασεμιού. Μεταλλικός πυρήνας ελαφριάς οξείδωσης. Ρουστίκ υπόβαθρο. Λιπαρότητα, τραγανή οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Πολύ ιδιαίτερο κρασί από μια σπάνια ποικιλία σε βιοδυναμικό αμπελώνα της περιοχή Μονάμπελες. Συνόδεψε ιδανικά ψητό κοτόπουλο, αλλά θεωρώ πως θα ταιριάζει υπέροχα με παλαιωμένα τυριά. Ποτό συγκεκριμένου στυλ και λογικής, παρουσιάζει αναμφίβολα ενδιαφέρον. 89/100

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου