Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Οινοποιείο Γκαράλης, Terra Ambera, 2019


Χρώμα ανοιχτό χρυσαφί, κάπως θολό. Μύτη μεσαίας+ έντασης, αρκετά ιδιαίτερη. Γήινες νότες ξεπροβάλλουν σε πρώτο κιόλας χρόνο με μνήμες από το νοτισμένο χώμα και πηλό. Αμέσως μετά μια ιδέα από μαγιά και υγρό ζυμάρι. Το λουλούδι είναι κομψότατο και γλυκύτατο. Νυχτολούλουδο και τριαντάφυλλο πασπαλίζονται με άχνη ζάχαρη. Παράλληλα η κυδωνόπαστα και το αποξηραμένο πορτοκάλι επισημαίνουν το φρούτο. Ένα κάπως πικάντικο κλείσιμο με νύξεις από λευκό πιπέρι. Στόμα ανάλογης έντασης που ουσιαστικά εξελίσσει τις αναφορές της μύτης. Το αποξηραμένο πορτοκάλι και το κυδώνι μπλέκονται με το γλυκό λουκούμι, την κερήθρα και το τριαντάφυλλο. Μέτριας έντασης οξύτητα, μεσαίου μήκους μελένια επίγευση. Ένα πολύ νόστιμο αφιλτράριστο μοσχάτο που ξεχωρίζει από τα περισσότερα της ποικιλίας. 88/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου