Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Bakkanali, Rosso


Sangiovese από 3,5 εκτάρια στο Monte Amiata σε υψόμετρο 600 μέτρων. Το έδαφος χαρακτηρίζεται από ανθρακικά άλατα και ασβεστολιθικές μάργες. Τα αμπέλια είναι ηλικίας 15 ετών και βρίσκονται σε μετατροπή σε βιοδυναμική. Το κρασί ζυμώθηκε αυθόρμητα με περίπου 20 % ολόκληρα σταφύλια και ωρίμασε σε ανοξείδωτο ατσάλι. Χρώμα αρκετά έντονο αλλά διαφανές πορφυρό. Μύτη μεσαίας έντασης. Σε πρώτο χρόνο βγάζει αναγωγικά δέρμα (πετσί) και ναφθαλίνη. Στην εξέλιξη λεπτά αρώματα από άρωμα από άγριες φράουλες και σμέουρα, ιδιαίτερα βύσσινο και λίγο σαγκουίνι. Το σύνολο αναμειγνύεται με μια πινελιά σκουριάς και βοτάνων, από λίγη γη και τέφρα. Στο στόμα εμφανίζεται φρέσκο και ζουμερό, με πολλά κόκκινα, ξινά φρούτα. Η μεταλλικότητα του ανθρακικού πετρώματος είναι εδώ  σπινθηροβόλα συνεπικουρούμενη από την ελαφριά αλμύρα και τη ζωηρή οξύτητα. Ευχάριστα μακρά επίγευση.  Δεν αναγράφεται χρονιά εσοδείας στη φιάλη. 88/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου