Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Ραψάνη, Κωνσταντίνος Λιάπης, 2016


Μέτριο ρουμπινί χρώμα, γκρίζες ανταύγειες. Μεσαίας έντασης μύτη με τα τυπικά αρώματα του ξινόμαυρου  (πελτέ ντομάτας, ελιά) να βγαίνουν αμέσως στην επιφάνεια. Ζωικές (δέρμα) και γήινες (χώμα) νότες στη συνέχεια. Κόκκινο κεράσι, μούρο και φράουλα επισημαίνουν το φρούτο. Ξεκάθαρες φυτικές νύξεις (κέδρος, δεντρολίβανο) σε δεύτερο χρόνο. Πικάντικο τελείωμα (μοσχοκάρυδο, πιπέρι). Στόμα ανάλογης έντασης που ακολουθεί τη μύτη δίνοντας λίγο περισσότερη έμφαση στο φρούτο.  Σημειώνω: Μια ιδέα από πικρή σοκολάτα. Μεσαίου όγκου σώμα, καλοδομημένες τανίνες, μεσαίου μήκους επίγευση. Αρκετά πολύπλοκη Ραψάνη- να'ταν κι άλλη! 88/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου