Στη Λήμνο το λένε Καλαμπάκι, ωστόσο αυτό το νησί έδωσε το όνομα στο σταφύλι. Χρώμα σκούρο ερυθρό, λαμπερό. Μύτη μεσαίας έντασης αρκετά "πικάντικη", καθώς αρώματα από πολύχρωμα πιπέρια, κανέλα και μοσχοκάρυδο ξεπηδούν από το ποτήρι. Βοτανικότητα που παραπέμπει σε μέντα και καμφορά (!). Κεράσι και βύσσινο επισημαίνουν το φρούτο. Στόμα ανάλογης έντασης με κύριες αναφορές το κεράσι, το βύσσινο και τη μαρμελάδα φράουλα. Πιπεράτο πάραυτα, ωστόσο, καθώς το κρασί αλλάζει με το χρόνο, το ώριμο κόκκινο φρούτο επιμένει στο στόμα. Σώμα μεσαίου όγκου, τανίνες που καταλήγουν να είναι αρκετά μαλακές, μεσαίου μήκους επίγευση. Φινετσάτο, αν και όχι το καλύτερο λημνιό που έχω δοκιμάσει. 85/100
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου