Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Jean Claude Rateau, Gevrey-Chambertin, 2021


Από δύο μικρά αγροτεμάχια στα "Aux Eletois" (κάτω από το Grand Cru Griottes) και "les Epointures" (κάτω από το 1er Cru Clos Prieur) στην πιο λεπτή και αρωματική πλευρά του Gevrey. Ρουμπινί χρώμα μεσαίου βάθους. Η μύτη προσφέρει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση μεταξύ βοτανικών αρωμάτων και γήινων στοιχείων. Ο κέδρος και το μαύρο τσάι μπλέκονται με μνήμες νοτισμένου χώματος και άγριων μανιταριών. Ο καβουρδισμένος ξηρός καρπός της εξέλιξης συνοδεύεται από αδρές πικάντικες νύξεις που παραπέμπουν σε κανέλα και μαύρο πιπέρι. Το φραμπουάζ και το βατόμουρο επισημαίνουν το φρούτο. Μια ιδέα από γλυκάνισο και μια διακριτική νότα από κακάο στο τελείωμα. Στο στόμα, ώριμες γεύσεις κερασιού, φραμπουάζ και βατόμουρου υποβαστάζονται από μια πικάντικη πετρώδη γεύση σε ένα μεσαίου βάρους, ελαφρώς τανικό, αλλά φρέσκο, τελείωμα. Η μέτριας+ έντασης οξύτητα και η διακριτική λιπαρότητα το κάνουν ακαταμάχητα γοητευτικό. Επίγευση μεσαίου+ μήκους. 90+/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου