Το κρασί αυτό προέρχεται από αυτόριζες γηγενείς ποικιλίες (35% Αηδάνι, 35% Αθήρι, 20% Ποταμίσι και 10% διάφορα τοπικά σταφύλια), καλλιεργείται βιολογικά σε άνυδρο και σχιστολιθικό έδαφος, οινοποιείται με άγριες ζύμες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Στο ποτήρι το χρώμα του είναι ανοιχτό χρυσό και λαμπερό. Η μύτη είναι μεσαίας έντασης και φέρνει μνήμες από βρεγμένο σιτάρι, μαγιά και ψίχα ψωμιού. Ακαθόριστες νύξεις από ώριμο κίτρινο φρούτο, ίσως από βερίκοκο ή/και κυδωνόπαστα. Υπέροχα λιπαρό στο στόμα, με αξιοσημείωτο όγκο. Λείπει η συνοχή από το φρούτο (πράγμα που το κάνει κάπως πλαδαρό), ωστόσο μπορεί κανείς να ξεχωρίσει το βερίκοκο, το ροδάκινο, το υπερώριμο λωτό και το κυδώνι. Οι αναφορές σε μαγιά, σιτάρι και ψίχα ψωμιού επιμένουν. Το πάχος και η βουτυράτη υφή κάνουν το κρασί αρκετά θελκτικό σε πολλούς ουρανίσκους. Η οξύτητα του είναι σχετικά χαμηλή και η επίγευσή του μεσαίου μήκους. Ίσως ανέτοιμο ακόμη, θέλει χρόνο για ζύμωση στη φιάλη. 86+/100
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου