Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Chateau Gloria, Saint-Julien, 2017

 


Στο ποτήρι λαμπερό ρουμπινί χρώμα, μεσαίου βάθους. Μύτη μεσαίας έντασης η οποία προσφέρει ένα αιθέριο μπουκέτο. Λικέρ κεράσι, άγριο βύσσινο μαύρο μούρο και μύρτιλλο δίνουν προβάδισμα στο φρούτο. Στην εξέλιξη μια ιδέα από αρωματικό ξύλο και στικ βανίλιας. Ξανθός καπνός στη συνέχεια. Πικάντικες νύξεις από μαύρο πιπέρι. Ένας διάχυτος ανθικός χαρακτήρας, αναφορές σε βιολέτα, λεβάντα. Στο τελείωμα μια νότα από καφέ εσπρέσο. Στόμα ανάλογης έντασης με το βύσσινο, το κεράσι και το ζαχαρωμένο μούρο να πρωταγωνιστούν. Σε δεύτερο χρόνο γλυκό λουλούδι. Τελείωμα με μια αίσθηση από σοκολάτα κουβερτούρα. Σώμα μεσαίου όγκου, εξαιρετικά δομημένο και ισορροπημένο, ζουμερές τανίνες και μεσαίου+ μήκους επίγευση. Υπέρκομψο κι ευγενές. 91/100

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα , το συγκεκριμένο που το βρίσκουμε ? Συνέχισε την εκπληκτική δουλειά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης καλό θα ήταν να αναφέρεις και μια μέση τιμή για το κάθε κρασί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το συγκεκριμένο το προμηθεύτηκα από το Wine Bar Paleo στον Πειραιά. Νομίζω πως πλέον είναι εξαντλημένο. Τιμές δεν αναγράφω γιατί θα ήταν σα να κάνω προώθηση. Το blog δεν διαφημίζει, ούτε καν παρουσιάζει κάποιο κρασί, είναι απλά καταγραφές εντυπώσεων, ένα οινικό ημερολόγιο δηλαδή. Στο wine searcher μπορείς εύκολα να δεις τις τιμές κάθε φιάλης.

    https://www.wine-searcher.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Το συγκεκριμένο Wine Bar έχει κάποιο online shop ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από όσα γνωρίζω όχι. Ούτε υπάρχει καποιος κατάλογος, αν και οι ετικέτες είναι παρα πολλες. Παραδόσεις κρασιών γίνονται ωστόσο σε πελατες του μαγαζιού. Αν βρίσκεστε μέσα στο λεκανοπέδιο, μπορείτε να το επισκεφθείτε για να έχετε μια εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή