Διαβάζω πως το κρασί οινοποιείται παραδοσιακά σε ανοιχτές δρύινες δεξαμενές με τη χρήση κλαδιών ελάτου και λίθων ποταμών στην κορυφή για την προστασία του σταφυλοπολτού από την οξείδωση. Αυτή η διαδικασία εκκρίνει φυσικά κάποια ρητίνη ελάτου στο μούστο. Χρώμα ερυθρό, κάπως θολό. Μύτη μεσαίας έντασης, με την πευκοβελόνα, τον κέδρο και το θρούμπι να ξεπηδούν σε πρώτο χρόνο και να μπλέκονται με το φρέσκο κόκκινο φρούτο που εκφράζεται κυρίως με το μούρο και το φραγκοστάφυλο. Η ρητίνη είναι ευδιάκριτη, φέρνει μνήμες από ρετσίνι, μαστίχα. Στόμα ανάλογης έντασης που επιμένει στις αναφορές της μύτης. Τονισμένη οξύτητα, τανίνες που ζητούν συνοδεία, μεσαίου μήκους επίγευση. Έλλειψη ισορροπίας, ρουστίκ προσέγγιση. 82/100
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου