93 φιάλες έμπνευσης για αυτό το σπάνιο σταφύλι από το Οινοποιείο του Ξυδάκη. Ανοιχτό λεμονί χρώμα. Μέτριας έντασης μύτη με το μέταλλο και το ορυκτό να συνδιαλέγονται σε πρώτο χρόνο. Σημειώνω: χαλκός, ορυκτό αλάτι. Στη συνέχεια ζαχαρωμένο λουλούδι, αλλά και απροσδιόριστες βοτανικές νότες. Μια ιδέα από χόρτο στο τέλος (πικραλίδα;). Στόμα ανάλογης έντασης με την κομπόστα ροδάκινο και το βερίκοκο να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Λιπαρός όγκος, μνήμες από βούτυρο γάλακτος, χοντρό αλάτι και αλμυρό βούτυρο. Αυτή η υφάλμυρη αίσθηση δένει αρμονικά με τη μελένια υφή προσδίδοντας χαρακτήρα. Ήπια οξύτητα που ωστόσο εξισορροπείται από την λιπαρότητα. Επίγευση μεσαίου μήκους. Πολύ ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο. 89/100
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου